Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Intro Grafische Technieken

12 maart

09:00 – 17:00

Dé Plek Haarlem

Vanaf €510

Omschrijving

Deze training van één dag is een goede introductie in het complexe grafische productieproces, zeker voor mensen zonder grafische achtergrond of met een beperkte voorkennis. Voor grafisch geschoolden is het een goede opfrissing.

Er wordt steeds uitgegaan van state-of-the-art technologie waardoor de nieuwste evoluties en trends aan bod komen. De volledige grafische workflow (prepress, alle druktechnieken, substraten, afwerking en veredeling) komt aan bod. Tijdens het seminarie wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden, drukwerk, foto’s, video’s, … om zo alle theorie met de praktijk te toetsen.

Enkele van de vragen die wij in deze training beantwoorden zijn o.a.:
Wat is kleur en hoe wordt kleur gebruikt in drukwerk? Hoe bouw je een beeld op in drukwerk? Wat zijn de voorwaarden om kwalitatief digitaal materiaal aan te leveren? Hoe wordt onbewerkte digitaal materiaal omgevormd tot drukklare data? Welke druktechnieken bestaan er? Wat zijn de opties bij afwerking en veredeling van drukwerk?

Door één dag te investeren ben je volledig up-to-date met betrekking tot processen en technieken die vandaag gebruikt worden binnen de grafische industrie.

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over het grafische productieproces of wie zijn kennis wil opfrissen, waaronder:

 • Account managers en technische-commerciële medewerkers van uitgeverijen, design agentschappen en drukkerijen
 • Grafische vormgevers en designers die door hun technische kennis te vergroten nog creatiever kunnen worden in de uitwerking
 • (Middle)management van grafische bedrijven waaronder managers die nieuw zijn binnen de grafische sector
 • Marketing medewerkers bij Brand Owners
 • Communicatiemedewerkers bij steden, gemeenten en overheidsinstellingen

Getuigenissen

 • “Mijn team van verkopers komt dagelijks in contact met aankopers van drukwerk. Deze communicatie verloopt nu veel vlotter en efficiënter… want zij spreken nu ook de “grafische taal.”
 • “Door het volgen van dit seminarie kregen mijn ontwerpers een zeer duidelijk beeld van het hele grafische proces, ook van wat er gebeurde na hun werk. Op die manier kregen ze meer verantwoordelijkheidsgevoel en worden minder fouten gemaakt.”
 • “Geeft heel duidelijk de basics voor niet-technische mensen.”
 • “Compacte én complete opfrissing.”
 • “Ik kom als manager uit een compleet andere bedrijfstak en deze opleiding heeft mij met een minimale tijdsinvestering gigantisch veel inzicht gegeven in de grafische industrie.”

Kostprijs

Leden: 510 €
Niet leden: 730 €

Erkenningsnummer: DV.O101579

Verhinderd voor deelname? Laat zo snel mogelijk iets weten. Bij annulatie minder dan twee dagen vóór de opleiding wordt het volledige bedrag van de opleiding aangerekend. Raadpleeg onze annulatievoorwaarden voor meer informatie.

Docent

Marc Mombaerts – Hogeschooldocent & Grafisch deskundige

Marc Mombaerts (°1957) is lector aan de Arteveldehogeschool en onafhankelijk grafisch deskundige. 
Hij voert als consulent en trainer opdrachten uit binnen de communicatie- en grafische sector, en doceert voor diverse opleidingsinstituten.

Als gerechtsexpert komt hij tussen in geschillen over drukwerk.

Hij publiceerde o.m. Goed voor Druk, een praktische gids voor grafische communicatie en technieken.

Printmediatrainingen

Printmediatrainingen verzorgt in Nederland het trainingenaanbod van VIGC uit Turnhout (België). Printmediatrainingen is ontstaan vanuit de nieuwswebsite printmedianieuws in samenwerking met VIGC.

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Printmediatrainingen
VIGC

Locatie

Dé Plek
Waarderweg 19
Haarlem, 2031 BN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)23 201 6030
Website:
https://deplek.nu/haarlem/