EERSTE APF IS KLATEREND SUCCES

Deze week vond in Antwerpen het APF (Antwerp Poster Festival) plaats. Tijdens de creatieve bijeenkomst georganiseerd door Antalis en Arctic Paper kregen we de highlights op een rijtje en maakten we kennis met de sympathieke ontwerpers Jean en Filip van het Praagse letterhuis Heavyweight.

Antwerp Poster Festival

Drijvende krachten Tom Tiepermann en Dennis Janssens verzamelden maar liefst 945 inzendingen uit zowat 36 verschillende landen. “De allerlaatste dag kregen we nog 425 posters binnen. Bij onze provider dachten ze dat onze account gehackt was”, aldus Dennis. “Tja, dat heb je met die creatieven hé. Altijd wachten tot de laatste moment om hun materiaal door te sturen.”  Daarmee is deze eerste editie alvast een klaterend succes te noemen.

vrnl: Tom Tiepermann en Dennis Janssens, de drijvende krachten achter het APF.

Shortlist van 50 posters

Uit al die grafische weelde selecteerde de organisatie een short list van 50 posters waaruit de jury (Tom Hautekiet van Kiet, Nana Esi & Sophie Keij van Atelier Brenda en Pieter Vos van 75B) drie winnaars destilleerden. Na ongetwijfeld lang en rijp beraad, mochten Rikke Landler (DK), Pierre Vanni (F) en César Debargue (F) huiswaarts met de benijdenswaardige hoofdprijs in de vorm van een fraaie set fonts van de sympathieke sponsor Heavyweight Type Foundry.

De sympathieke mannen van Heavyweight Type Foundry.

Bijzondere cataloog

Zoals het een volleerd design festival betaamt, pakt ook APF uit met een opvallende cataloog. In deze ‘Official Festival Catalogue’ vind je alle 50 genomineerde posters terug op een ruim A2-formaat. Elke poster werd met veel zorg gedrukt door AntilopeDeBie op een telkens een andere papierkwaliteit uit de Munken-waaier. De losse posters zijn in het midden gevouwen en verzameld tot een ongebonden bundel. Een beetje rechttoe rechtaan, maar het maakt wel dat je de cataloog zonder kleerscheuren uit mekaar kan halen om er je persoonlijke selectie uit te pikken.

Win je exemplaar van de Official Festival Catalogue

Kon je er niet bij zijn? Da’s jammer. Wij hebben echter het ideale cadeautje om het leed te verzachten. Van de organisatie kregen we drie catalogi mét authentieke APF-tote bag om weg te geven aan onze lezers. Wat moet je doen? Gewoon effe een mailtje sturen naar coolstuff@jumpline.eu. Een onschuldige hand, in de gedaante van mijn allerschattigste tienerdochter, zal de gelukkige winnaars loten. Veel succes en graag tot binnenkort.