Dataline neemt Insad (Drumis) over

Dataline neemt Insad (Drumis) over en zet Europese opmars verder

Dataline nam op het einde van 2020 het Nederlandse bedrijf Insad Grafisch over. Insad Grafisch is een sectorgenoot van Dataline en ontwikkelaar van de Drumis-software die bij vele Nederlandse printmedia-bedrijven en grafische intermediairs gebruikt wordt. Dataline, de ontwikkelaar en leverancier van MultiPress ERP/MIS-software voor de grafische sector, verstevigt hiermee verder zijn leidende positie in de Nederlandse markt, en zet onverminderd de Europese groei verder. 

Na het overlijden van Insad-oprichter Gerard van Helsdingen was er behoefte aan een sterke partner om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat gesprekken werden aangeknoopt met het Brugse Dataline. Eind december 2020 leidde dit tot de overname van Insad Grafisch. Zo vormen de Insad-medewerkers, de Drumis-software en de klantenportefeuille nu onderdeel van Dataline.

Dataline zal wel de ondersteuning van Drumis-software volgens de geldende voorwaarden verderzetten. Er wordt ook een migratie-traject – inclusief conversie, opleiding en service – naar MultiPress opgezet.

Dirk Deroo, CEO van Dataline, is zeer verheugd met deze overname: ‘We voegen hiermee niet alleen een waardevolle klantenportefeuille toe aan ons bedrijf, maar ook een aantal ervaren specialisten in de vorm van de medewerkers van Insad. Dataline biedt alle Drumis-gebruikers een toekomstperspectief van een modern softwareplatform en diepgaande kennis van de printmedia-branche in al zijn facetten aan. Dataline is ook in 2020 verder blijven groeien als Europees marktleider. Vandaag zijn we een bedrijf met meer dan 60 medewerkers, 1.000 licentiehouders en 10.000 dagelijkse MultiPress-gebruikers. Daarmee zijn we de logische én sterke partner die deze overname succesvol zal waarmaken.’

Over MultiPress

MultiPress MIS/ERP-software organiseert het dagelijks beheer van elk grafisch productiebedrijf en is verkrijgbaar in 11 talen. Alle commerciële, administratieve, financiële, productie en logistieke bedrijfsprocessen, samen met planning, registratie, e-business en rapportering komen zo samen in één krachtig managementsysteem. Er wordt maximaal geautomatiseerd, maar op geen enkel moment wordt de controle ontnomen aan de gebruiker.

Dankzij het modulair karakter van MultiPress wordt deze software perfect afgestemd op elk grafisch productiebedrijf. Ongeacht de druktechniek – offset, grootformaat, foliedruk, laminatie, coldset, gravure, heatset, veredeling, zeefdruk of digitaal drukken – berekent MultiPress feilloos de exacte productiekost en productietijd.

MultiPress ontving in 2020 voor het 2de jaar op rij de EDP Award (European Digital Press) als ‘Beste Print MIS/ERP’-software. 

Dataline en MultiPress komen regelmatig in de pers met interessant nieuws. Lees er hier meer over.