Dashboards: onmisbare BI tools voor elk grafisch bedrijf

Ondernemen is een spel van cijfers. Want financiële- en productiecijfers vertellen je of de verkoopinkomsten op schema liggen, of de kosten onder controle zijn en hoe financieel succesvol je bedrijf op een bepaald moment is. Met andere woorden, cijfers zijn de taal van betere business …

Maar cijfers alleen zijn niet zaligmakend. We willen die bedrijfsgegevens goed gestructureerd én grafisch sterk op een presenteerblaadje krijgen. Om met een simpele druk op de knop in één handig overzicht alle bedrijfskritische data te kunnen overzien, managementbeslissingen te nemen en zo je bedrijf op koers te houden. Kortom: uw cijfers en kritische bedrijfsgegevens overzichtelijk presenteren is een noodzaak geworden vandaag. Maar hoe kan je efficiënt aan zulke BI tool geraken voor jou grafisch productiebedrijf?

Tijdrovend?

Voor veel bedrijfsleiders, ook in de grafische industrie, is dat een tijdrovende opdracht. Cijfers komen vaak uit verschillende softwarepakketten en rapporteren niet altijd over dezelfde processen. Als ze al up-to-date zijn …

Al die gegevens overzichtelijk samenbrengen is niet altijd eenvoudig, kost al snel enkele uren en laat vaak te veel ruimte voor interpretatie.

Enkel een geïntegreerd pakket als MultiPress kan verlichting bieden. Het koppelt namelijk verschillende processen en beschikt over een rapportagemodule. Maar zo’n rapport laat zich niet altijd in 1-2-3 lezen. Daarom koos Dataline met het MultiPress Dashboard voor een frisse aanpak met een aantal in het oog springende voordelen.

Lees hier waarom dashboards snel essentieel worden in een beweeglijke grafische sector …