Commerciële activiteiten Belgische Grafix naar Em. de Jong

Grafix in Dessel, specialist in reclamefolders, wordt overgenomen door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau. Voor zusterbedrijf Campi Press, met zo’n 35 medewerkers, dreigt collectief ontslag.

grafix

Bart Bongaerts, mede-bestuurder van Campi Press en Grafix, zegt dat de problemen worden veroorzaakt door krimp in de markt. Het bedrijf zegt al enkele jaren rode cijfers te schrijven (met uitzondering van 2017). Met de vakbonden wordt gewerkt aan een sociaal plan voor de 35 medewerkers. De commerciële activiteiten van Grafix gaan naar Koninklijke Em. de Jong, dat tot de grootste spelers behoort op de Europese markt voor retaildrukwerk.

Historie

Drukkerij Grafix en Campi Press werden in 1998 overgenomen door Bart en Tom Bongaerts van drukkerij Kempenland, waarbij de rotatiedrukwerkactiviteiten onder één dak kwamen in Dessel. Ze maken nu deel uit van de Grafische Groep Bongaerts. Daartoe behoort ook Drukservice Impressa in Herentals, dat actief is met zakelijk drukwerk, magazines, boeken, labels en verpakkingen.

Bron (bewerkt): Grafisch Nieuws

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com