Agfa’s UV LED-inktsets hebben Greenguard certificering ontvangen

Agfa heeft met haar UV LED-inkjetinkten voor sign- en displaytoepassingen de Greenguard Gold-certificering verkregen. Een belangrijke stap in het voldoen aan strenge milieustandaarden.

Het betreft Agfa’s UV-inkjetinktsets Anuvia 1250/1551 en Anapurna1200/1501. De certificering slechts wordt gegeven aan producten die voldoen aan enkele van ’s werelds strengste normen rondom chemische emissies.

De Greenguard Gold-norm omvat gezondheidsgerelateerde criteria voor meer dan 360 VOS en vereist ook lagere totale VOS-emissieniveaus, om ervoor te zorgen dat de producten aanvaardbaar zijn voor gebruik in gevoelige binnenomgevingen, zoals scholen en zorginstellingen.

De genoemde Agfa inktsets behaalden het hoogste niveau. Dit betekent dat ze volkomen veilig zijn om te worden gebruikt voor afdrukken die alle muren van een kamer bedekken. “Het behalen van de Greenguard Gold-certificering voor onze grootformaat UV LED-inkjetinkten, onderstreept onze toewijding om printsystemen aan te bieden die veilig en milieuvriendelijk zijn”, zegt Sarah Lafleur, application product manager inkjetink van Agfa.

Bron: sign.nl

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com