Eye-Opener – 2017, Nr 4

Adobe en het VIGC organiseren workshops en seminaries


Rizon Parein

Onze landgenoot en internationaal befaamde 3D designer en graficus, in 2016 nog curator van de Belgische editie van het designfestival OFFF, is één van de keynote sprekers op het gratis evenement Get Smart. Rizon Parein, met in zijn  portfolio ondermeer het artwork voor Nike Air Max campagnes en de campagne voor Jay Z’s Budweiser Made in America (BMIA) muziekfestival, vertelde om 18 uur over nieuwe dingen vinden en doen en over zijn eigen creatieve parcours.

Adobe

Bart Van de Wiele die sinds 2015 bij Adobe als Solution Consultant voor de Benelux werkt, gaf twee workshops op Get Smart:

-sneller creëren met Adobe Stock:  tijdens deze sessie vertelt hij hoe Stock werkt, wat je met de meer dan 70 miljoen assets  (waaronder afbeeldingen, illustraties, HD video, 3D en design sjablonen ) kunt doen en waarom het de beste bron is voor designers en marketeers.

-beter samenwerken met Adobe Creative Cloud Services: Bart zoomt in deze sessie in op het gebruik van Creative Cloud Assets, Creative Cloud Libraries, het delen van content en het samenwerken met anderen.

VIGC

In deze sessie keek Didier Haazen vooruit naar de belangrijkste evoluties binnen de grafische industrie. Welke trends moeten we in de gaten houden? Waar staat de sector een jaar na Drupa? Hoe verhoudt de grafimedia-sector zich ten opzichte van andere sectoren? De inzichten worden gestaafd aan de hand van cijfers uit verschillende rapporten om de feiten van de geruchten te onderscheiden. Innovaties, trends, cijfers en interessante voorbeelden vormen de kern van deze sessie. Na de uiteenzetting van Didier was iedereen weer weer helemaal up-to-date.

Over Get Smart in Printmedia Business

Get Smart werd op 8 juni georganiseerd in De Montil in Affligem. Het is een organisatie van de B2B-tijdschriften Grafisch Nieuws en M&C, publicaties van de Roularta Media Group.  Get Smart wil deelnemers aan het evenement inspireren en helpen investeren in ondernemerschap. Het evenement is een combinatie van keynotes, workshops en kleine standjes van ongeveer 40 partnerbedrijven.

Voor het volledige programma: www.getsmart.be