8 redenen waarom u moet preflighten

door | 13 mei 2018 | | Design, Downloads

Preflighting – de technische controle van een PDF file – wordt nog altijd niet door iedereen, nog altijd niet consequent gebruikt. Dat werd onlangs nog maar eens duidelijk uit een studie van het VIGC: 20% van de drukkers controleert binnenkomende files niet. Het aantal ontwerpers, reclamebureaus dat z‘n files niet controleert voor ze naar een drukker te sturen, is nog hoger. Nochtans: preflighting kan veel kosten besparen… Heel wat fouten die door preflight-software worden gedetecteerd, kunnen op geen enkele andere manier achterhaald worden. Maar uiteindelijk zorgen ze wél voor problemen in de drukkerij!

In de tutorial file, die u hier kan downloaden, wordt a.h.v. praktische voorbeelden uitgelegd waarom preflighting zo belangrijk is. De file bevat 8 belangrijke PDF-problemen. Ze zijn eenvoudig te vinden met de juiste preflighting-software. Maar kan u ze ook visueel zo eenvoudig terugvinden? De tutorial-file bestaat zowel uit een Goed- als Slecht-versie, zodat u ook kan zien hoe de PDF er uiteindelijk had moeten uitzien.

Didier Haazen
Didier Haazen
Didier assisteert regelmatig bedrijven, designers, reclamebureaus bij correcte implementatie van PDF en het gebruik van de juiste instellingen in bv. Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Didier is hét aanspreekpunt voor al uw PDF-problemen en workflow-uitdagingen binnen VIGC.