2025: de wereld ná het coronavirus

Hoe ziet onze wereld over vijf jaar eruit? Cognizant doet negen voorspellingen.

Cognizant’s Center for the Future of Work (CFoW) onderzoekt in een speciaal rapport, After the Virus: A Special Report Looking Back on the Next Five Years, wat de coronacrisis uiteindelijk gaat betekenen voor de overheid, de gezondheidszorg, het onderwijs, de detailhandel en de reis- en technologiebranche.

Negen voorspellingen uit het rapport:

  1. De online Big Bang: De ontwikkeling rondom gebruikerservaring sluit straks naadloos aan op samenwerkingsplatforms. Het gebruik van Mixed Reality (MR) kan tevens een grote boost krijgen als bedrijven virtuele werkplekken ontwerpen als The Wild of hub-culturen.
  2. Thuiswerken wordt de norm: In 2025 worden huizen en appartementen gebouwd of uitgerust met geluidsisolatie, aparte spraak- gestuurde ingangen en futuristische glazen muren waarop we kunnen werken.
  3. Minder zakenreizen: er zijn een stuk minder zakenreizen, omdat nieuwe technologieën de afstand overbruggen. De meeste zakelijke vergaderingen en evenementen verlopen virtueel en vliegschaamte is flink toegenomen.
  4. Gezondheidsscreening is overal: Er wordt een Health Security Agency opgericht, om ervoor te zorgen dat mensen gezond reizen en zich verplaatsen met een ‘OK2GO’-scan die verplicht is voor iedereen.
  5. Gaia en Greta: nu weet iedereen wat de onmiddellijke impact van thuisblijven is. Zo zijn er in Venetië weer vissen te zien in het water doordat gondels minder varen, en is de hoeveelheid smog in China sterk afgenomen.
  6. Mens in de machine: multi-sensorische virtuele interactie is sterk gegroeid door de opkomst van haptische interfaces, denk aan handschoenen en full-body pakken.
  7. De opoffering van privacy: overheden hebben de langetermijngevolgen van een permanente toezicht-infrastructuur erkent, en de persoonlijke data die hieruit voortvloeit zorgt voor een nieuwe bron van economische welvaart.
  8. Vergrijzingskosten in een post-coronawereld: aangezien de wereldbevolking steeds ouder wordt, komt Gerontechnologie op als een nieuw onderzoeksgebied.
  9. Een schoner regime: de strijd tegen virussen wordt anders gestreden dan vóór de coronacrisis. Bedrijven voeren een algemeen bedrijfshygiënebeleid in.

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com