VIGC Ghent Output Suite (GOS) v3 testvorm

PDF-problemen voorkomen begint uiteraard met het aanmaken van een goede PDF. Maar dan nog moet opgelet worden dat de workflow, de RIP de PDF goed verwerkt. Dit is immers minder evident dan het lijkt: kijk maar naar onderstaande foto van het VIGC-logo, die als een perfecte PDF werd aangeleverd om er een banner van te maken... maar de output was verkeerd: overprint werd niet correct geďnterpreteerd.

Op basis van de verschillende test patches van de Ghent Output Suite (een test suite die de Ghent PDF Workgroup gemaakt heeft voor het testen van PDF-workflows en RIP’s) heeft het VIGC een testvorm samengesteld waarop de belangrijkste patches uit deze test suite zijn verzameld. Geen tijdsverlies dus met het verzamelen van alle verschillende patches uit deze suite. De VIGC testvorm bevat enkel de belangrijkste test patches, de patches waarover in principe weinig of geen discussie kan bestaan (goed of fout).  De patches werden zo gecombineerd dat ze allemaal mooi op een A3-formaat passen, waardoor je de testvorm dus op zowat eender welke printer, workflow-systeem of plaatbelichter kan testen .

Er werd zowel een ‘CMYK’ als een ‘CMYK met steunkleuren’-versie aangemaakt. De beoordeling van de patches is puur visueel: zie je een ‘X’ of iets anders dan in het referentiebeeld, dan is er iets mis. Wil je bijkomende informatie over de resultaten van je test, contacteer dan het VIGC. Feedback is gratis voor leden van het VIGC. Niet-leden kunnen lid worden vanaf 150 EUR per jaar.

Download VIGC tutorial file
De tutorial files zijn gratis beschikbaar, voor iedereen! U kan ze downloaden via deze pagina. 

 

Strategische partners VIGC: