Innovatienetwerk.be

Het VIGC is geen alleenstaand feit. De Vlaamse Overheid ondersteunt heel wat innovatiecentra, expertisecentra, competentiecentra. Innovatie is voor haar immers dé weg naar economische groei. Via het IWT, het Instituut voor de Aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie, worden deze organisaties, met een uitgebreid gamma aan expertisedomeinen ondersteund.

Het VIGC wordt op dit moment voor twee projecten gesteund. Het eerste is een TIS-project (thematische innovatiestimulering) rond trendwatching in het algemeen en JDF in het bijzonder. Daarnaast is er ook nog een TD-project (technologische dienstverlening) rond kleur en kwaliteit in het grafische productieproces.

Maar ook voor U, de Vlaamse ondernemer, heeft de Vlaamse Overheid financiële steun klaarliggen. Er is een uitgebreid gamma aan subsidiemogelijkheden, afhankelijk van het type project, van het budget.

Het meest eenvoudige zijn de zogenaamde GTA's (grondige technologische adviezen). Dit zijn studieprojecten, beperkt in tijd en budget, uitgevoerd door een erkend centrum zoals het VIGC, die voor KMO's voor 80% door de overheid betaald worden en voor GO's voor 50%. En het leukste: u hoeft er geen papierwerk voor te doen! Deze gebeurt volledig door het VIGC en u moet enkel de resterende 20% resp. 50% te betalen.

Daarnaast zijn er nog subsidies voor voorbereidende studies, het bouwen van prototypes, het implementeren van innovatieprojecten. Zelfs voor het indienstnemen van een nieuwe, hooggeschoolde medewerker die het implementeren van een innovatie in uw bedrijf gaat onderzoeken en ondersteunen.

De aangehaalde subsidies zijn uiteraard enkel van toepassing voor bedrijven die gevestigd zijn in het Vlaamse Gewest. Maar bv. ook het Brusselse Gewest en de Nederlandse Overheid heeft subsidies ter beschikking. Informeer ernaar!

 

 

Strategische partners VIGC: