VIGC Academy

Word een voortrekker in grafische innovatie!

Voor wie?

Deze opleiding is er voor iedereen in de grafische industrie die zich aangesproken voelt door het programma: ook niet-leden van het VIGC zijn hartelijk welkom.

Kosten?

Deze opleiding kost 60 euro. In ruil voor deze lage kostprijs rekenen we echter op jouw engagement: aanwezigheid op de 3 sessies en een Innovatie-audit invullen (link wordt bezorgd in de bevestigingsmail). Je krijgt, na het invullen van de Innovatie-audit een duidelijk rapport én deze info zorgt ervoor dat we de opleiding op jouw noden kunnen afstemmen.

Kan je er één sessie niet bij zijn? Geen nood; stuur dan een collega. We raden aan om samen met enkele collega’s deze opleiding te volgen; zo zijn er meteen meerdere ‘gelijkgestemde zielen’ om innovatie in jouw bedrijf waar te maken!

Wij voorzien elke sessie een broodjeslunch voor aanvang.

Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Sessie 1: Bepaal de focus

Why, How, What? We gaan op zoek naar de focus, het doel van jouw onderneming en de identiteit die jouw onderneming uitstraalt.  Waarom kloppen klanten bij jou aan en niet bij je concurrent? En hoe maken we hier strategisch gebruik van. We gebruiken hiervoor oa. ‘the Golden Circle’ van Simon Sinek.

Docent: Tom Suykerbuyk

Sessie 2: Bepaal de klant

Jouw klant is niet ‘iedereen’. Maar wie is jouw klant dan wel? Heb je een duidelijk afgelijnde doelgroep waarvoor jij een meerwaarde bent? Ken jij hen noden, echt? Hoe zorg je ervoor dat jouw aanbod onweerstaanbaar is voor jouw klant; zowel jouw product / dienst als de communicatie errond? We gebruiken hiervoor methodieken als Klant Centraal, Customer Journey en Persona’s.

Docent: Tom Suykerbuyk

Sessie 3: Bepaal de business

Met de kennis en kunde uit de vorige sessies komen we vandaag tot een businessmodel (momentopname ‘nu’) én leren we ons business model constant uitdagen en vernieuwen. We gebruiken hiervoor ao. Value Proposition Design en het Business Model Canvas als tools om intern en extern overtuigend te communiceren wat onze meerwaarde is als onderneming.

Docent: Tom Suykerbuyk

<<<INSCHRIJVEN>>>

Verhinderd voor deelname? Laat zo snel mogelijk iets weten. Bij annulatie minder dan twee dagen vóór de opleiding wordt het volledige bedrag van de opleiding aangerekend. Raadpleeg onze annulatievoorwaarden voor meer informatie.

Kostprijs

VIGC leden niet leden
60 euro 60 euro

Spreker

  • Tom Suykerbuyk

    Flanders DC

Datums