Eye-Opener – 2017, Nr 5

Antilope De Bie Printing


Duffel en Lier, 29 juni 2017

Antilope Printing uit Lier en de groep De Bie Printing uit Duffel bundelen hun krachten en vormen vanaf 1 juli 2017 één grafische groep onder de naam Antilope De Bie Printing.

Antilope De Bie Printing wordt hierdoor één van de leidende spelers in de Benelux in de vellendrukmarkt.

De grafische sector heeft nood aan sterke spelers met een duidelijke toekomstvisie. Om deel uit te maken van de bedrijven die de volgende jaren het beste antwoord kunnen geven op de nieuwe noden van klanten, is continu investeren een noodzaak. De schaalgrootte van Antilope De Bie Printing laat dit zonder meer toe.

De nieuwe groep Antilope De Bie blijft zich onverminderd en onveranderd focussen op excellent maatwerk en vakmanschap in grafische communicatie. Hieruit zijn de respectievelijke bedrijven ontstaan, en zo wil de groep verder groeien en zich blijven onderscheiden.

De samenwerking van beide bedrijven biedt verder een antwoord op:

  • de vereiste en noodzakelijke duurzaamheidsstrategie binnen het grafisch productieproces
  • de bundeling van ervaring en competentie binnen de bestaande bedrijven en de ontwikkelingsmogelijkheden en kansen voor de medewerkers binnen de nieuwe entiteit
  • de digitalisering en verdere technologische evoluties binnen de sector
  • de complementariteit van het dienstenaanbod en een duidelijke strategische visie en keuze
  • het continu verhogen van snelheid, leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en technologische vernieuwing.

Er wordt onmiddellijk gestart met een investeringsplan ter waarde van 8 miljoen euro om van de site in Duffel één van de meest performante grafische productiecentra van de Benelux te maken.

De integratie van de twee toonaangevende drukkerijbedrijven zal volledig voltooid zijn in het voorjaar van 2018, op de huidige site van De Bie Printing in Duffel.

Bart De Bie, CEO en zaakvoerder De Bie Printing, zal samen met Joris De Lannoy, huidige CEO Antilope Printing, deze nieuwe groep leiden. Johan De Bie zal zich concentreren op de aankoop van investeringsgoederen en grondstoffen voor de ganse groep.

Bij bovenbeschreven operatie werden het Corporate Finance huis the Capital Link en het advocatenkantoor Quorum Lawaangesteld om de transactie te adviseren.

Marc Binnemans (Voorzitter Antilope Printing) : “Ik ben zeer tevreden dat Antilope Printing en groep De Bie Printing geschikte partnerbedrijven zijn geworden. In de nieuwe groep Antilope De Bie Printing zullen de jarenlang bij ons opgebouwde kennis en ervaring mee helpen het verschil te maken. Daar ben ik trots op”

Bart en Johan De Bie: “We waren al lang op zoek naar een mogelijk zusterbedrijf om met groep De Bie Printing een groter verhaal te kunnen schrijven. Dit hebben we in Antilope Printing gevonden. Samen sterker met een uniek, kwalitatief en service gericht aanbod én excellent vakmanschap, daar gaan we volledig voor !”